понеділок, 22 жовтня 2012 р.

Євромрія

В одній із тернопільських шкіл із мовним спрямуванням натрапила на численні якісні, яскраві та привабливі стенди, що відображали історію Євросоюзу, його символіку, мету тощо. Як годиться, був і куточок, присвячений країнам-членам, де оптимістично розмістилася на 28 позиції й наша ненька-Україна. Здається, автори плакату скористалися популярною психологічною примовкою про користь позитивного мислення і видають бажане за дійсне. У надії на втілення власної "євро"мрії.


Поруч - на дошці пошани "Знай наших" - випускники, котрими пишається школа. Одразу скажу, імен не багатo - сподіваюся лише тому, що стенд зовсім новий. Але названо тих, кому поталанило залишити Україну: здобути освіту, знайти роботу за кордоном, вдало вискочити заміж за іноземця - словом, прилаштуватися по життю. То це такий тепер приклад для наслідування?

1 коментар:

  1. На жаль, Україні ніяк не вдасться бути 28-ою, Хорватія це місце зарезервувала для себе, і з липня цього року вона буде 28-ою. Україні сильно поталанить якщо в 30-ку попаде.
    Але нехай діти в школі вже знають стратегію поступу нашої держави :)
    А на рахунок прикладу для наслідування, то український стереотип - якщо не виїдеш закордон, то пропадеш на теренах неньки-України, що є абсолютно не вірно.

    ВідповістиВидалити