четвер, 5 листопада 2015 р.

На Цареград! Як поїхати в Туреччину

У нас чомусь - СтаМбул
Ви начиталися Ельчіна Сафарлі і тепер марите солоними сльозами Боспору? Не дає спокою слава Роксоляни? Хочете відчути себе володарем Азії та Європи?
Якщо ви вирішили відвідати Туреччину, у вас на це має бути небанальна причина.
Я ж кажу вам - їдьте.
Потрапити на батьківщину танцю живота можна кількома шляхами.
Один із них - переродитися в котромусь із минулих життів в євнуха чи дервіша (особисто не пробувала, рекомендувати не можу).
Можна доплисти на паромі, який відчалює двічі на тиждень з Одеси (Іллічівськ), але на подорож ви тоді потратите день-півтора і від 160 до 300$.
Я вирішила летіти літаком, і то мав бути мій перший політ (на дворі стояв 2013 рік). Так сі стало, що вилітала я одразу на другий день після свого випускного в університеті.


мій перший політ



Над Чорним морем

Червоні дахи Стамбула


Квиточки рекомендую купувати в інтернеті, бо агенції хочеш-не хочеш, а додають свої збори.
Якщо раніше брали квитки на bravoavia чи tickets.ua і маєте там знижки - дивіться там. Я вирішила купувати прямо на сайті авіакомпанії "Пегасус" - flypgs.com. За моїми спостереженнями, тут найдешевше. Завчасно купуючи, можна заплатити 50-60$ з вильотом зі Львова в обидві сторони. Тільки будьте акуратні, знімайте галочки з додаткових послуг, які там пропонуються - типу обіду, більшого багажу чи вибору місця на борту.
В "несезон", зрозуміла річ, квитки дешевші. Хочу зауважити, що з України літає також "TurkishAirlines", котрі серйозно заганяються з цінами.
купуйте квиточки на flypgs.com
"Пегасус", цей крилатий кінь - це зручні нові невеличкі літаки і до того ж дуже доступні перельоти всередині самої Туреччини (12$ заплатила за рейс Стамбул - Ізмір і ні разу не пожаліла).
аеропорт Ізміра
Єдина можлива незручність - що прилітає він не в аеропорт Ататюрка, а в Сабіху Гокчен, котра знаходиться дещо далеко. Проте! Ніяких проблем з доїздом немає! 
аеропорт Сабіха Гокчен
Ви приземляєтеся, проходите паспортний контоль (віз в Туреччину для щасливих власників українських паспортів не треба!) і на виході з аеропорту вас чекають великі автобуси від "Havatash bus", котрі за 8-12 тур. лір довезуть вас красивими мостами і гладкими дорогами до площі Таксім.

Проблем з обміном валюти немає, це без комісії можна зробити прямо на летовищі (курс минулого року був 1 ліра = 8,5 грн).

Застерігаю вас - будьте обережні з таксистами у Стамбулі, вони неабиякі пройдисвіти.
всі таксі у Стамбулі - жовтого кольору

 Громадський транспорт древньої столиці також не надто лояльний до бідних туристів. Першого разу як я була там, то умудрилася всюди ходити пішки, окрім однієї поїздки на пляж Йошилкьой (в автобусі контролерів не спостерігається, за мене заплатив якийсь добряк з проїздною карточкою - я чесно думала, що квиток можна придбати вже в салоні автобуса. Як виявилося - ні, але автобуси там швидкі і комфортні). Коли була взимку, то каталася на метро. Щоб зекономити, також купуйте проїздні карточки (в районі 12 лір).
новий термінал Львівського міжнародного аеропорту імені Данила Галицького 

Сподіваюся, добирання до Львова не викличе у вас труднощів. Там із залізничного вокзалу ходять до Любінської маршрутки, навіть тролейбус. Головне - не переплутайте старий термінал з новим - імені Данила Галицького.

Приємного польоту!

Немає коментарів:

Дописати коментар